Straf nieuws

Straf Nieuws

Straf Bezoek minister

Een tijdje geleden stuurden enkele leerlingen een filmpje naar Meryame Kitir met de vraag eens op bezoek te komen. Op 27 april was het zover: de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid bezocht onze school. Na de ronleiding, kregen de leerlingen ruim de tijd om enkele vragen te stellen. Tijdens het bezoek hield Meryame een kostbaar element vast: de mijnlamp van haar vader. 

"Ik vind het belangrijk om die mijnlamp mee te dragen. Als je het verleden niet kent, kun je niet naar de toekomst kijken en kun je het heden niet goed begrijpen. Deze school is een mooi voorbeeld die het verleden met het heden mooi verbindt". (Bron: Internetgazet)

Het hele artikel kan je hier nalezen. 

 
Een straf en uniek kookboekje in de maak - Beringen
 
De kinderen van basisschool Straf! zijn al enkele weken aan het tekenen voor een heel speciaal project: een uniek kookboekje. Dat is het idee van enkele ouders en het boekje zal gepresenteerd worden op zondag 13 maart samen met een afhaalontbijt. "We hebben een oudervereniging met meer dan 20 leden en de werkgroep voor het ontbijt heeft 11 leden. In deze werkgroep is het idee ontstaan voor een kookboek met ontbijtrecepten uit alle culturen die er op onze school zijn. Ik heb recepten verzameld via de straffe ouders, maar er zijn ook juffen met Italiaanse, Turkse en Griekse roots en ook via Lien van de Bredeschool hebben we ouders leren kennen van nog andere culturen. Dat op zich is al mooi natuurlijk want eten verbindt, zoveel is duidelijk", zegt Karoline Lenaers, één van de enthousiaste ouders.
Karoline ging via Zoom en enkele vertaaltools in gesprek met een heel diverse groep. Uniek is dat er niet gekozen wordt voor foto's maar voor tekeningen. De klas van het vierde leerjaar van juf Lize zorgt voor een toepasselijke tekening bij elk gerecht. (Bron: Internetgazet Beringen)
Lees het volledige artikel hier.
Stad Beringen doet voor de tweede keer mee met de #WeekvandeDuurzameGemeente. Een week lang kan je in onze stad duurzame helden ontmoeten en activiteiten doen rond het thema 🌍 PLANET.
Ook STRAF! is samen met Brede School Beringen (De Terrilling) geselecteerd als duurzame held. Deze meisjes zijn de mooimakers van ons buurt. Een dikke proficiat! 👏
Straf_-_Week_van_de_Duurzame_Gemeente.jpg

veiling 2 

De veiling van oud schoolmateriaal van De Horizon en Het Mozaïek heeft ruim 5.000 euro opgebracht. "We hebben meer dan 250 items geveild", zegt de organisatie die bestaat uit enkele juffen en ouders. "Het was een uitdaging om alles via de facebookpagina correct op te volgen en veilige afhaalmomenten te organiseren, maar het is ons gelukt. Met de centen gaan we nu nieuwe spullen zoals boeken kopen voor onze nieuwe school Straf! School met lef." De spullen die geveild werden, waren soms echte pareltjes uit de oude tijd. Van een prachtig houten telraam tot vintage schoolbankjes. "Sommige items gingen echt hard en brachten meer dan 100 euro op. Maar niet allleen de opbrengst is fijn, ook de nieuwe verhalen en avonturen die deze spullen te wachten staat, was soms bijzonder om te horen."

Ieder kind heeft een verhaal,
wij schrijven graag mee
aan dat van jou.

WELKOM!