Straf nieuws

Straf Nieuws

Voor directie en personeel van 'Straf! School met lef' worden het spannende maanden. In januari 2021 moeten de kinderen van de huidige scholen De Horizon en Het Mozaïek hun intrek nemen in een nieuwe school op be-MINE. Er wordt momenteel flink gewerkt om alles tijdig klaar te krijgen voor de verhuis in december. We kregen een exclusieve rondleiding op de werf en het mag gezegd worden: het wordt een heel mooie school, zeg maar gerust straffe school. Lees het volledige artikel hier.

Onder het motto 'gemengd kleuterwerk maakt elk kind sterk' zullen de kleuters van basisschool Straf! niet meer opgedeeld worden per leeftijd. Vanaf 1 september 2020 worden alle klassen met drie-, vier-, en vijfjarigen samengesteld. Iedere groep zal 20 kleuters tellen. De kleuters van verschillende leeftijden leven, leren en spelen samen zoals in een mini-maatschappij. De jongste peuters starten nog in een aparte groep, waar ze alle aandacht en zorgen krijgen die ze nodig hebben. Klik hier voor meer info.

Basisschool Straf! krijgt van Vlaanderen een subsidie van 15.000 euro om de speelplaats aan hun nieuwe school op be-MINE avontuurlijk te maken. De Vlaamse ministers Hilde Crevits (onderwijs), Sven Gatz (jeugd) en Philippe Muyters (sport) bundelden de krachten om werk te maken van actieve en gedeelde speelplaatsen. Samen maken ze 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Het is ook hun bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap. Klik hier voor meer info. 
 
 

straffe school voorgesteld 1568637619Vanavond werd officieel de nieuwe school Straf! voorgesteld met een symbolische eerste steenlegging. Basisscholen Het Mozaïek en De Horizon bouwen een nieuwe school op be-MINE. Als alles goed gaat, moeten de deuren openen in 2021 en verhuizen 400 kinderen naar de oude mijnsite. klik hier voor meer info.

straffe dag 1557403356Met de verkiezingen in het vooruitzicht waren er enkele ministers in de buurt en deze zijn een kijkje komen nemen naar onze straffe feestdag.

Het ging vandaag allemaal over boeken, verfilmingen van boeken, creatief bezig zijn met boeken,....

Ga zeker eens een kijkje nemen via volgende link.

https://www.internetgazet.be/beringen/open-vld-bezoekt-beringen.aspx

Ieder kind heeft een verhaal,
wij schrijven graag mee
aan dat van jou.

WELKOM!